Des de Compromís per Senyera volem manifestar la nostra satisfacció davant la congelació de la taxa de l’Escola Infantil Municipal aprovada en la sessió plenària del passat 18 de setembre. No obstant això, volem aprofitar aquest espai per explicar la nostra abstenció en la votació. Com a veïns del poble i, alguns de nosaltres com a pares i mares, hem fet evident el nostre interés per garantir la continuïtat d’un servei que considerem fonamental com és aquest.
Fórem l’únic grup polític que en maig de 2012 es negà a pujar aquesta i altres taxes de recaptació municipal. No enteníem, ni entenem encara, per què els veïns havien de pagar la desfeta que altres havien deixat. En aquell moment, per fer front al pagament del deute generat, l’estat, el govern del PP, obligà als ajuntaments a acollir­-se a un Pla d’Ajustament que implicava l’acceptació de dures condicions econòmiques que, una vegada més, beneficiaven als bancs i no a les persones. El Pla fou denegat.
L’Ajuntament de Senyera no acomplia els requisits mínims que s’exigien. Tot i això, el govern del PP, no es replantejà la pujada de les taxes. Tot i haver promès en eleccions que no anaven a pujar impostos, decidiren seguir per aquest camí. Sense Pla d’Ajustament, qui els obligava a pujar el 7% dels impostos els pròxims 10 anys?

Mesos després arribà un segon Pla i, aquesta vegada, ens fou aprovat. La pujada d’impostos va vinculada a aquest préstec. En sessió plenària, s’aprovà que ens comprometíem a mantenir estes condicions fins a la cancel·lació total del préstec. La nostra abstenció a la congelació de la taxa de l’EIM es deriva del fet que l’Ajuntament no té previst cancel·lar el deute. Per tant, desconeixem les implicacions legals que pot tenir el no compliment d’aquestes condicions.

Durant tota la legislatura, ens hem trobat amb dificultats per a tenir accés a determinades informacions econòmiques i, en el moment del plenari, no disposàvem de tota informació necessària per votar en ple coneixement de causa. Pensàrem que el més encertat era abstindre’ns i deixar que la congelació eixira endavant sense el nostre vot favorable.

Com dèiem, però, a l’inici, ens n’alegrem de la retirada d’una pujada que mai havia d’haver tingut lloc.