Compromís reconeix la seua tasca al grup d’aprenents de valencià

Compromís per Senyera lliurarem enguany el I Guardó d’Octubre, un reconeixement que en aquesta primera edició atorguem al grup d’adults que aprenen valencià de manera altruista i voluntària i a la seua mestra Irene Chordi. El lliurament del premi es farà el pròxim dijous, 8 d’octubre, a les 20 hores a la sala Multiusos. A l’acte està convidat tot el poble.

Des de Compromís per Senyera sempre hem defensat que Senyera té un teixit associatiu que esdevé fonamental per a la vida del poble. Les associacions, col.lectius i entitats locals de tot tipus, porten endavant projectes i accions que esdevenen autèntics motors de la vida del poble. És per això, que hem volgut crear el guardó 9 d’Octubre. L’objectiu del guardó no és altre que aprofitar aquesta data tan representativa per al poble valencià per a fer públic el reconeixement a la tasca d’alguns dels nostres col.lectius en qualsevol àmbit. Una tasca que esdevé moltes vegades invisible per a la majoria de la gent i que, esperem, aconseguisca el reconeixement i la visibilitat que es mereix.

Enguany hem volgut començar reconeixent el treball del grup de dones que aprenen valencià gràcies a la iniciativa de Irene Chordi, que ja fa uns anys va decidir que les hores que li deixava la jubilació, després de més de 40 anys dedicada a l’ensenyament, les dedicaria a continuar ensenyant. El resultat ha estat més que satisfactori, ja que actualment més d’una desena de dones aprenen a llegir i a escriure valencià.

A banda d’estudiar valencià, aquestes dones han realitzat una série de treballs de recuperació de la cultura i patrimoni local, com ara el que van fer fa un parell d’anys en el qual cadascuna d’elles contava els seus records per fer un dossier que explicava com es vivia a Senyera als anys cinquanta i seixanta. Sens dubte, tot un tresor antropològic.

Ara mateix, treballen en un recopilatori de jocs i cançons d’infantesa, tot això amb l’objectiu que la memòria oral de les persones quede plasmada en paper. Elles mateixes ens explicaran més sobre la seua feina i sobre les seues vivències amb les classes en l’acte que farem el dimecres, 8 d’octubre.

Des de Compromís per Senyera estem molt agraïts amb la seua tasca i per això creiem que l’hem de reconéixer.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *