Davant les acusacions, les mentides i la manipulació informativa de l’escrit fet arribar a tots els veïns -escrit que no s’ha atrevit a signar ningú-, des de Compromís creiem necessari explicar al poble quina és la situació real a hores d’ara en el conflicte amb l’agent urbanitzador del PAI i com hem arribat fins ací. Ho fem amb la poca informació que disposem, ja que l’alcadessa, Pilar Alandes, s’ha negat en reiterades ocasions a reunir-se amb nosaltres per tractar aquesta qüestió.

Què i com ha passat tot?

Maig de 2014
El PP porta a plenari una ressolució que implica la penalització a l’agent urbanitzador del PAI SUH1 que no ha acomplit els terminis i calendaris previstos. Es preveu una quantitat determinada i s’emplaça a l’urbanitzador a presentar les al·legacions oportunes en 10 dies.

Tots els grups polítics a l’Ajuntament votem a favor, entenent que aquesta decisió va en benefici del poble ja que suposa una important injecció de capital.

Juny-juliol 2014
El govern del PP incia el procés de manera irregular i incauta els diners dels avals (388.000 euros), segons l’actual denúncia, de manera indeguda i il·legal. Procediment del qual Compromís no forma part ni és còmplice. Com podeu llegir a la denúncia (ací la podeu trobar íntegra) , hi ha unes determinades persones a les quals se’ls imputa el delicte, entre elles, Pilar Alandes i Lina Enrubia, que recentment ha dimitit de les seues funcions (sense que se’ns done cap explicació al respecte)

Maig-setembre 2014
Durant tot aquest període, Compromís reclama una reunió amb els assessors que estan gestionant el conflicte amb l’agent urbanitzador, ja que no se’ns dóna cap notícia de l’evolució del procés.

Setembre 2014
En sessió plenària, se li pregunta a la regidora Lina Enrubia per l’estat del conflicte. La resposta és que s’està negociant amb l’agent urbanitzador per arribar a una solució ràpida i que beneficie a totes les parts.

El regidor de Compromís, Pau Mascarós, pregunta en diverses ocasions en la sessió si s’han ingressat els 388.000 euros dels avals. La regidora d’Hisenda, Lina Enrubia, menteix descaradament i respon que NO, i així també ho fa l’alcaldessa.

Novembre 2014
Davant la insistència de Compromís, té lloc una reunió amb l’actual assessor del conflicte, l’anterior és apartat pel PP, que explica al nostre regidor la conveniència d’arribar-se a un pacte amb l’agent urbanitzador.

16 desembre 2014
Es presenta davant la fiscalia la denúncia per part de l’agent urbanitzador.

17 desembre 2014
Té lloc una nova sessió plenària on l’alcaldessa exposa que la regidora d’urbanisme ha dimitit i que les negociacions amb l’agent urbanitzador s’han trencat. Es porta a plenari una ressolució que implica la finalització de l’expedient iniciat en maig.

La ressolució va endavant amb els vots favorables de PP i PSOE. Des de Compromís per Senyera ens abstenem ja que, tot i no tenir coneixement de la denúncia, no veiem clar el procediment. Expliquem obertament al plenari que no ens fiem de com estan duent a terme les negociacions, exigim explicacions a l’alcaldessa i li recriminem la seua irresponsabilitat en exposar al poble a un possible contenciós penal. La seua resposta és clara i contundent: ella mana, ella decideix.

21 desembre
Ens assabentem de la denúncia i ens posem en contacte telefònic amb l’alcadessa que es nega a atendre’ns. Busquem suport en l’oposició per exigir la convocatòria urgent d’un plenari extraordinari i no obtenim cap resposta clara.

22 desembre al 5 de gener
Eixigim per escrit, en dues ocasions, que se’ns convoque a una reunió, comissió monogràfica o plenari. Se’ns nega. L’alcaldessa afirma per escrit desconèixer la denúncia.

5 gener
Esgotades totes les vies per obtenir explicacions, ens veiem obligats a fer arribar la informació a la premsa per forçar la convocatòria d’una comissió i presentem a l’Ajuntament la denúncia íntegra perquè es tinga constància oficial de la seua exsitència.

I ara què? Què passarà si la Fiscalia admet a tràmit la denúncia? Qui assumirà les despesses derivades de la gestió del conflicte? Hi ha hagut moviments amb els diners ingressats de l’aval? Per què es trencaren sobtadament les negociacions? Per què les negociacions es duien a terme al despatx privat de la regidora d’Hisenda, què volien amagar? Quines han sigut les condicions de les negociacions, amb quins criteris han estan jugant amb els diners del poble? Qui ha actuat irresponsablement fent cas omís d’Informes tècnics? Qui menteix i amaga informació? Per què ha dimitit la regidora d’urbanisme i hisenda  justament ara?

Esperem amb moltes ganes la resposta a estes preguntes.
Volem saber! El poble té dret a estar informat!

A continuació tenim les diferents peticions d’informació demanades per Compromís a l’Ajuntament altAiTEA7Zo6VywFv7UKu_NBx9aTTDkJxPC9-6J66zF5tSh altAjhMf4oXJAaawBlhfr3_niu24AoFzQe8EDtpP7n0FtJo altAlukl4kvc_wP47Up51sriDI_cCX82b1doNwZzfwDW1a- altArhXgTqwe5OPhc3gk1-Kv3zO9IEXezmWSDDx5ymAqqoo